mjesto za top banner

3. STUDENOG 2013. 09:40h

Predsjednik Sabora Josip Leko u Rumunjskoj

Josip Leko i Vladimir Šeks

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko danas i sutra u službenom je posjetu Rumunjskoj, gdje će se sastati s predsjednicima obaju domova rumunjskog parlamenta i drugim visokim dužnosnicima.

 

Danas, prvog dana posjeta, Leko će se sastati s predstavnicima Hrvata u Rumunjskoj. Tako?er će dodijeliti dvije zahvalnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta osobama zaduženim za uvo?enje kroatistike na Sveučilište u Bukureštu.

 

Sutra će razgovarati s predsjednikom Zastupničkog doma rumunjskog parlamenta Valeriuem Stefanom Zgoneom, nakon čega su predvi?ene njihove izjave za medije.

 

Sastat će se i s predsjednikom Senata Georgeom Crinom Antonescuom koji je Hrvatsku posjetio u lipnju i koji ga je tom prigodom pozvao u posjet Bukureštu. Tada je zaključeno da su odnosi Hrvatske i Rumunjske vrlo dobri, partnerski te da dvije zemlje imaju puno zajedničkih tema o kojima u budućnosti trebaju češće razgovarati. Leko i Antonescu bili su se složili da postoji potreba i mogućnost da parlamenti dviju zemalja uspostave tješnju suradnju. 

 

Tijekom posjeta Rumunjskoj predsjednik Sabora tako?er će se sastati s ministrom vanjskih poslovaTitusom Corlateanom i potpredsjednikom rumunjske vlade i ministrom za regionalni razvoj i javnu upravuLiviuom Dragneom.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!