mjesto za top banner

5. PROSINCA 2013. 10:11h

POZITIVAN POMAK Vlada potpisala memorandum o suradnji s Katrom

sjednica Vlade, screenshot

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ministar energetike i industrije DrĹľave Katar dr.sc. Mohammed Bin Saleh Al-Sad boravi u posjetu Vladi Republike Hrvatske, a u Banskim dvorima sastao se s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom.
 
"Cilj našeg posjeta je kako bi razgovarali o mogućnostima suradnje za koju se nadam kako će donijeti pozitivne ekonomske pomake. Drago nam je vidjeti da su sva vrata otvorena", rekao je Al-Sad i dodao kako će danas posjetiti LNG terminal gdje će vidjeti sve parametre projekta prije no što donesu konaÄŤnu odluku.
 
"Potpisali smo memorandum o suradnji koja otvara vrata budućim konkretnim koracima povezanima s energetskom politikom. Katar je izrazio interes za opskrbu LNG terminala i ostalim strateškim projektima poput daljnjeg razvoja INE", rekao je Vrdoljak i dodao kako će se delegacija tijekom boravka upoznati sa svim kljuÄŤnim projektima.
 
Vlada na današnjem dnevnom redu ima Zakon o mirovisnkom osiguranju i smanjenje povlaštenih mirovina.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!