mjesto za top banner

16. SRPNJA 2012. 11:43h

Požari kod Perkovića, Dubravica i Pribudića

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) zaprimio je jutros u 8,10 sati dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Danila Gornjeg, kod Perkovića, u kojem gori trava i nisko raslinje, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Požar je lokaliziran u 9,36 sati. Opožareno je oko 6 hektara smreke, trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovale mjesne vatrogasne snage i 2 canadaira. U tijeku je sanacija požarišta.

DUZS podsjeća kako je Dobrovoljno vatrogasno društvo Dubravice zaprimilo noćas u 00,58 dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Dubravice, kod Nacionalnoga parka Krka. Požarom je bilo zahvaćeno 7,5 ha borove šume, trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovali su: JVP Šibenik, JVP Vodice, DIP Šibenik, DVD Dubravice, Skradin, Zaton, Šibenik i Sv. Juraj Kistanje s ukupno 48 vatrogasaca i 14 vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran noćas u 2,00 sata, a proglašen ugašenim jutros u 8,40 sati.

Požar otvorenog prostora na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha, koji je dojavljen 13. srpnja u 9,27 sati, i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćena šuma, trava i nisko raslinje na teško pristupačnom terenu, na nadmorskoj visini od preko 1300 metara. Jučer su, kako navodi DUZS, u obilasku požarišta helikopterom bili ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić, zapovjednik Zapovjedništva protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH general bojnik Mate Obradović, zapovjednik VZ Zadarske županije Željko Šoša i zapovjednik JVP Gračac Željko Tulumović. Površina još nije procijenjena, a u gašenju sudjeluju mjesne vatrogasne snage te pripadnici DIP-a Split i DIP-a Zadar, koje je prevezao helikopter OS RH. Gašenje je u tijeku. (Hina)


 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!