mjesto za top banner

10. KOLOVOZA 2012. 16:28h

Požari na Braču i kod Konjevrata stavljeni pod kontrolu

Gori borova šuma

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U petak u 15.15 sati buknuo je požar otvorenog prostora na području Vele Farske uvale na otoku Braču. Gorijela je trava i nisko raslinje, ali je požar lokaliziran oko 21.30 te više ne prijeti kućama. Tijekom noći je uspostavljeno dežurstvo i sanacija požarišta, javlja DUZS.

U suboru u jutarnjim satima su upućena dva helikoptera kako bi pomogla u saniranju rubnih dijelova požarišta.

Požar su gasile lokalne vatrogasne snage sa oko 150 vatrogasacasa 40 vozila iz 24 vatrogasne postrojbe. U pomoć otočkim vatrogascima stigle su i kontinentalne snage. Oko 20.30 sati požarište su napustila dva kanadera i dva helikoptera koja su pomagala iz zraka. Tijekom dana intervenirali su još jedan kanader te jedan air tractor. Jaka i snažna bura vatrogascima otežava posao.

Kako javlja PU splitsko-dalmatinska jedna je vikendica u potpunosti izgorjela, dok su druge dvije nagorjele. Srećom ljudskih žrtava nema.

Jučer u 15.05 sati buknuo je požar otvorenog prostora na području Konjevrata koji je lokaliziran u subotu oko 5.40 sati, Gorjela je trava, nisko raslinje i borova šuma. U gašenju su sudjelovale lokalne vatrogasne snage sa 65 vatrogasaca te 21 vatrogasnih vozila. Požar su iz zraka gasila tri kanadera i dva air tractora, no oni su napustili požarište. Gašenje je u tijeku.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!