mjesto za top banner

11. KOLOVOZA 2012. 11:22h

Zračne snage napustile požarišta kod Plata i Komina

Osim vatrogasaca gasili su ga i kanaderi

Foto

Hrvatska
0

Tekst

I dalje gore požari na području u Župe Dubrovačke, odnosno Plata kojim je zahvaćena šuma i nisko raslinje, kao i požar na području Komina, no zračne snage su povučene, javljaju iz DUZS-a.

U gašenju požara kod Plata sudjeluju pripadnici DVD-a Župa dubrovačka, javne vatrogasne postrojbe grada Dubrovnika, Dubrovačkog primorja i Konavala, Interventna državna vatrogasna postrojba.

Uslijed jakog vjetra požar se jutros približio kućama, koje su vatrgasci uspjeli obraniti, te po riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, kuće više nisu ugrožene.

Jadranska turistička cesta koja vodi prema Zračnoj luci Dubrovnik od 10,30 sati ponovo je otvorena za promet koji je usporen. Dio putnika koji tijekom poslijepodneva polijeću iz dubrovačke zračne luke, brodom se iz Dubrovnika prebacuju za Cavtat odakle se dalje voze na aerodrom.

<< Normalizirana situacija u dubrovačkoj zračnoj luci u Čilipima >>

Požar na području Radovina lokaliziran je u 16.35 sati, a opožarene su poljoprivredne površine i hrastova šuma. U tijeku je sanacija požarišta, stoji u priopćenju DUZS. (N.Š./N.B/Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!