mjesto za top banner

19. SRPNJA 2012. 10:20h

Požar kod Bijelog vrha traje već sedmi dan

Gori borova šuma

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Vatrogasci i dalje nastoje ugasiti požar na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha, koji je buknuo još prije tjedan dana, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje, površina nije procijenjena, a na gašenje su upućeni pripadnici Državne interventne postrojbe iz Splita i Zadra. Tijekom jučerašnjeg dana u gašenju su sudjelovala i dva air tractora, dva canadaira te dva helikoptera za prijevoz gasitelja.

Požar u Smokoviću, koji je bio dojavljen jučer ujutro, ugašen je sinoć u 22,30 sati. Vatrom je bilo zahvaćeno 24 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju tijekom jučerašnjeg dana sudjelovala su dva canadaira, četiri air tractora te 28 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila.

Tijekom dana jučer ugašen je ili lokaliziran niz požara u Dalmaciji, na područjima Lokve Rogoznica, Šestanovca - Prpuše, Trilja predio Kamešnica, Žrnovnice predio Sirotkovići, Prgometa, Plavno – Raštela, Kistanje-Krnjeuve. Ugašen je i požar na području Sušačke Drage u Primorju. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!