mjesto za top banner

6. KOLOVOZA 2012. 14:11h

Povodom Dana pobjede odlikovani hrvatski vojnici u Afganistanu

vojska

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Četvorica pripadnika hrvatskog policijskog kontingenta u Afganistanu jučer su u povodu Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nagrađeni NATO medaljama za časno i uzorno obnašanje njihovih dužnosti tijekom boravka u operaciji ISAF (International Security Assistence Force), doznaje se u MUP-u.

Ministarstvo obrane izvijestilo je da su pripadnici 19. hrvatskog kontingenta u operaciji ISAF u Afganistanu jučerašnji blagdan obilježili u kampovima Marmal i Croatia na sjeveru Afganistana i kampu Cobra u Kabulu.

Tom prigodom Zapovjednik 19. HRVCON-a brigadir Tomislav Galić medalje je uručio pripadnicima policijskog mentorskog tima Gordanu Vlahoviću, Anti Mijatoviću, Vladi Paviću i Juri Aniću.

Nagrađeni policijski službenici u Afganistan su otputovali početkom ožujka ove godine. To je četvrti kontingent hrvatske policije koji je u ISAF upućen u sastavu mješovitih vojno-policijskih timova za obuku.

"Ponosni smo što nam sloboda nije ni od koga darovana, već izborena vlastitim snagama, vlastitim žrtvama", kazao je Galić. Naglasio je da su hrvatski vojnici i policajci u Afganistanu kao predstavnici zemlje koja i te kako razumije što znači mir, sigurnost i stabilnost, izražavajući zahvalnost svima onima koji su svoje živote položili za slobodnu Hrvatsku, priopćio je MORH.

Tom prigodom brigadir Galić je uručio odluke o promaknućima te priznanja istaknutim pripadnicima kontingenta koji su svojim djelovanjem postigli zapažene rezultate u obnašanju zadaća u ISAF-u. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!