mjesto za top banner

5. PROSINCA 2013. 16:50h

POVIJESNI DAN ZA CROATIA AIRLINES Prvi put rastavili i sastavili Airbus 320

Croatia airlines

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U najospežnijem servisu zrakoplova, on se rastavlja na najsitnije komade, te se ponovo sastavlja. U Zračnoj luci Zagreb pregledali su Airbus 320 aviokompanije Thomas Cook, a cijela akcija trajala je 36 dana. U petak se očekuje pokusni let zrakoplova. 

- Ovo je povijesni dan za Croatia Airlines. Prvi put smo odradili tzv. D-check, rekao je Krešimir Kučko, predsjednik uprave tvrtke.
Mijenjaju se stari dijelovi, popravljaju nedostaci i nakon toga se avion ponovno sastavlja. U prosjeku se svaki od dva do tri puta pregleda u svom vijeku trajanja. Svaki dan je na servisu aviona u tri smjene radilo oko 60 aviomehaničara. Vrijednost radova je 4,2 mil. kuna, zbog čega su morali zaposliti dodatna 44 radnika. 
 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!