mjesto za top banner

28. TRAVNJA 2012. 17:26h

Potvrđeno: Milanović je jedini kandidat za predsjednika SDP-a

Foto

Hrvatska
0

Tekst

ZAGREB - Očekivano jedini kandidat za predsjednika SDP-a na neposrednim izborima u svibnju bit će Zoran Milanović. Potvrđeno je to na sjednici Glavnog odbora SDP-a, na kojoj su usvojene izmjene statuta te su utvrđene kandidacijske liste za izbornu konvenciju u lipnju.

Što se tiče šefa SDP-a sve je jasno, Milanović u svibnju dobiva novi mandat. Zanimljiva će međutim biti borba za ostala mjesta u predsjedništvu stranke gdje se za 17 mjesta prijavilo duplo više kandidata.

"Dakle, imamo prijavljena i potvrđena 34 kandidata za 17 mjesta u Predsjedništvu stranke. Otpalo je nekoliko kandidata koji su najavili svoju kandidaturu, a nisu prikupili potpise, a neki su povukli kandidaturu", pojasnio je predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko.

Najveća borba vodit će se za četiri potpredsjednička mjesta. Naime toliko ih je od danas nakon što prihvaćene izmjene statuta. Mnogi SDP-ovci kao sigurne u fotelji potpredsjednika stranke vide ministricu Milanku Opačić, ali i predsjednika Sabora Borisa Šprema, dok su ostala dva mjesta neizvjesna. Šef stranke Milanović istaknuo je kako se raduje novom vodstvu stranke te je poručio kako će njihova jedina odgovornost biti Hrvatska. Osvrnuo se i na rad stranke u posljednje četiri godine.

"Postigli smo ono što svaka stranka želi, želi priliku da upravlja zemljom, da provodi svoj program i da za to odgovara građanima. Mi to trenutno radimo. Koliko uspješno? Mi mislimo da radimo dobre stvari, a na kraju će uvijek, kako to u demokraciji biva, odlučiti građani", rekao je Milanović.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!