mjesto za top banner

19. LIPNJA 2012. 20:38h

Potvrđena optužnica protiv bivšeg člana Uprave HEP-a

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda potvrdilo je danas optužnicu protiv bivšeg člana Uprave HEP-a Ante Despota, osumnjičenoga da je dobivanje poslova tehničke zaštite HEP-ovih objekata uvjetovao isplatom mita pri čemu je od dvije tvrtke dobio oko 430 tisuća kuna.

Despota se optužnicom tereti da je od ožujka 2006. do lipnja 2007., kao član Uprave HEP-a nadležan za proizvodnju i predsjednik Nadzornog odbora HEP-Proizvodnje koristio svoje ovlasti i predstavnicima pojedinih tvrtki obećao zaključenje ugovora.

Od trgovačkih društava, od kojih je nekima davao upute kako trebaju sastaviti ponudu da bi bila najpovoljnija, za ugovaranje određenih poslova tražio je da mu isplate od dva pa do 10 posto od vrijednosti ugovorenih radova. Trgovačkim društvima je obećao da će im i ubuduće neposrednim pogodbama omogućavati dobivanje poslova od HEP-Proizvodnje i drugih ovisnih trgovačkih društava HEP Grupe. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!