mjesto za top banner

19. LIPNJA 2011. 15:10h

Potrazi za Antonijom dobrovoljno se pridružila dva mladića

Antonija Bilić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Jučer smo nešto poslije 14 sati završili potragu. Namjeravali smo zaokružiti teren oko Petrova polja i obići neka mjesta na kojima bi se, da tako kažem, čovjek mogao sakriti i u pola bijela dana. Obišli smo još jednom i okolicu kuće nestale djevojke i ceste na Baljcima, Miočiću, Gradacu te prema Čavoglavama. Nažalost, pretraga nije dala nikakva rezultata. Sada nam preostaje analizirati prikupljene podatke, kako nama u HGSS-u, tako i kolegama u policiji – kazao je u nedjelju poslijepodne Anton Vukičević, voditelj šibenske ispostave HGSS-a.

Prema Muću

Za razliku od subote, kada su stotine pripadnika GSS-a i drugih građana pomno pretraživale drniški kraj i šire područje, u nedjelju ujutro potraga za nestalom sedamnaestogodišnjom Antonijom Bilić nastavljena je u znatno manjoj mjeri: potragu je nastavilo četvero spasilaca iz Drniša i Šibenika. Naime, glavnina tragača iz GSS-a vratila se u svoje matične postaje, a čini se kako se danas, u ponedjeljak, na drniškom području potraga neće nastavljati osim ako ne pristignu nove informacije o ovom zasad nerazjašnjenom slučaju nestanka.

– Sjest ćemo u automobil na mostu preko Čikole i pokušat ćemo na pomalo čudan način, na koji to dosad nismo činili, razmišljati i dokučiti što se moglo događati toga dana kada je Antonija nestala. Onda ćemo se voziti u smjeru Splita i vidjet ćemo što ćemo dalje – iznio je u nedjelju oko 10 sati na drniškom željezničkom kolodvoru Anton Vukičević iz HGSS-a plan potrage za nestalom djevojkom, pokazujući prstom lokacije na karti prostrtoj na GSS-ovu vozilu.

Potom su krenuli “češljati” pojas uz cestu od Drniša prema Vrlici te oko kamenoloma u Parčiću, no izuzev omanje gomile kamenja stavljene na skretanje na jedan od sporednih puteljaka, nisu nailazili ni na što sumnjivo. Stoga su i sjeli u GSS-ov automobil na mostu preko Čikole i krenuli u neizvjesnu potragu u smjeru sela Kričke, gdje se nalazi dom Antonijine obitelji, dodatno pročešljali okolicu pa nastavili dalje u smjeru Muća. No nisu naišli ni na kakve materijalne tragove koji bi imali vezu s potragom.

U međuvremenu su pripadnici GSS-a s velikom zahvalom ispratili dvojicu mladića: Luku Kazimovića, 26-godišnjaka iz Samobora, te Nikolu Šešerka, 18-godišnjaka iz Zagreba.

Vratili se kućama

Njih su se dvojica, naime, dan ranije prvi put susrela na zagrebačkom željezničkom kolodvoru s namjerom da pomognu u potrazi za nestalom djevojkom, vidjevši na Facebooku poziv da svi zainteresirani pomognu u potrazi. Na put su se ipak zaputila samo njih dvojica te su se u potrazi priključili GSS-u.

– Ne znam što bih rekao, htio sam pomoći. Imao sam slobodan dan i vikend i odlučio sam dati svoj doprinos. Bilo mi je glupo sjediti doma i ne učiniti ništa – kaže Luka Kazimović.

– U pretrazi smo prešli desetak kilometara, bilo je to veliko iskustvo. Žao mi je samo što se odazvalo tako malo ljudi. Nadam se da će ipak sve završiti dobro – dodaje i Nikola, kojega je zajedno s Lukom u Zagreb jutros odvezla skupina pripadnika GSS-a iz Vinkovaca. Potraga se nastavlja, a u policiji su i danas ponovili kako nijedan od dijelova odjeće koji su pronađeni nije pripadao nestaloj djevojci.

Informacije javljajte na broj 192 ili policiji

I dalje se provjeravaju osobe koje, prema stalnim dojavama, sliče fotorobotu. Provjereno je više od 380 osoba, nitko nije doveden u izravnu vezu s nestankom A. Bilić. Nastavlja se s analiza snimki nadzornih kamera na autocestama, graničnim prijelazima, benzinskim crpkama i sl. Provjeravaju se prijevozničke tvrtke. Hvala građanima na dojavama, javljajte se na besplatni broj 192 – kaže Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!