mjesto za top banner

16. SVIBNJA 2012. 14:09h

Potpisan ugovor o suradnji između Virovitičke županije i UniCredit Leasinga

potpis virovitičkai uniCredit

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U prostorima Virovitičko-podravske županije u Virovitici, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i predsjednik Uprave UniCredit Leasinga Croatia Eugen Paić-Karega potpisali su danas Ugovor o poslovnoj suradnji.

Ugovor je vrijedan 12,5 milijuna kuna, u čemu se djelomično koriste i sredstva Europske investicijske
banke.

Za ovaj program leasing financiranja očekuje se uskoro raspisivanje Natječaja od strane Županije, na koji se će se moći prijaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) u sustavu PDV-a, trgovačka društva, poljoprivredne zadruge te obrtnici. Županijsko povjerenstvo odabrat će projekte za koje će Županija subvencionirati kamatnu stopu. Povjerenstvo će izraditi prijedlog poduzetničkog zahtjeva za leasing financiranje, te odlučiti o dodjeli subvencije pojedinom poduzetničkom projektu, nakon čega će odluku o dodjeli subvencije dostaviti UniCredit Leasingu, u roku od 7 dana od dana održane sjednice Povjerenstva. Konačnu odluku o odobrenju i iznosu financiranja pojedinog zahtjeva donosi UniCredit Leasing.

Župan Tomislav Tolušić rekao je da potpisivanjem Ugovora o subvencioniranju kamatne stope u programu poticanja malog i srednjeg poduzetništva u suradnji s UniCredit Leasingom očekuje poboljšanje statusa gospodarstva u Županiji. „Ovim ugovorom omogućavamo puno pristupačnija sredstva, s kamatom koja je za oko 3% manja od trenutno prisutnih kamatnih stopa drugih financijskih institucija koje one nude za tu namjenu. Ovim leasing financiranjem poduzetnici mogu realizirati nabavu opreme i mehanizacije u proizvodnji, industriji i poljoprivredi kao i nabavu medicinske i informatičke opreme, dostavnih vozila i kamiona. Visina kamatne stope je 4,99%, rok otplate do 60 mjeseci, omogućit će dodatna ulaganja u proizvodnju i potaknuti gospodarski razvoj i rast“.

„Zadovoljni smo što je Virovitičko-podravska županija prepoznala UniCredit Grupu kao partnera s kojim može uspješno surađivati u svim aspektima poslovanja“, izjavio je predsjednik Uprave Eugen Paić-Karega. Podsjećam da je u travnju 2011. godine Županija sa Zagrebačkom bankom potpisala sporazum kojim se omogućuje povoljno kreditiranje poljoprivrednika, a rezultat najnovije suradnje je da poduzetnici Virovitičke-podravske županije mogu ostvariti povoljnije financiranje svojih investicija i kroz leasing. Vjerujem da zaista imamo ponudu kojom možemo adekvatno odgovoriti na sve potrebe klijenata, a ovakva suradnja sigurno doprinosi razvoju gospodarstva te omogućuje razvoj cijele lokalne zajednice. Radi se o dugoročnom partnerstvu koje ovdašnjim poduzetnicima nudi Županija, Zagrebačka banka i UniCredit Leasing“.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!