mjesto za top banner

EUROPSKE TVRTKE I GAZPROM

16. SIJENJA 2009. 21:04h

Postignut dogovor o plinskom konzorciju

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Gazprom, E.ON Ruhrgas, ENI, Wingas i GDF Suez složile su se o osnutku plinskog konzorcija koji bi opskrbio Ukrajinu tehničkim plinom.

Europske energetske tvrtke Gazprom, E.ON Ruhrgas, ENI, Wingas i GDF Suez slažu se o osnutku konzorcija kako bi se našao izlaz iz rusko-ukrajinskog plinskog spora, izjavio je u petak navečer ruski pomoćnik premijera Igor Sečin, javljaju ruske agencije.

- Gazprom, njemački E.On i Ruhrgas, Wingas, talijanski ENI i francuski Gaz de France složili su se o sudjelovanju u me?unarodnom plinskom konzorciju - izjavio je Sečin.

Konzorcij bi trebao opskrbiti Ukrajince tehničkim plinom potrebnim za rad ukrajinskih plinovoda. U plinovod koji ide kroz Ukrajinu potrebno je dobaviti 140 milijuna prostornih metara plina kako bi se ponovno uspostavila redovita opskrba.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!