mjesto za top banner

15. SRPNJA 2012. 20:25h

Ponovni pokušaj postizanja dogovora o izmjenama TKU-a

vlada

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Pregovarački odbori Vlade i sindikata javnih službi pokušat će sutra još jednom postići dogovor o izmjenama Temeljnog kolektivnog ugovora (TKU) za javne službe, prije nego što se pristupi arbitraži, potvrđeno je danas iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Predstavnici Vlade i osam sindikata javnih službi sastat će se u 13 sati u Banskim dvorima kako bi se eventualno ipak dogovorili o Dodatku TKU, nakon što su u petak četiri sindikata, okupljena u Matici hrvatskih sindikata, odbila potpisati taj dokument, a Vlada najavila postupak arbitraže.

Prihvaćanjem Dodatka TKU, sindikati bi pristali na smanjenje materijalnih prava, ali bi sačuvali plaće i svoj kolektivni ugovor, dok će u protivnom Vlada, kako je najavila, otkazati Temeljni kolektivni ugovor i svima u javnim službama smanjiti plaće za 10 posto. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!