mjesto za top banner

ODGOVOR NA MRšIćEVE OPTUžBE

18. SIJENJA 2007. 18:48h

Polančec: U Podravci su me plaćali dionicama

Tekst

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec je odgovorio na prozivke koprivničkog gradonačelnika SDP-ovca Zvonimira Mršića.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec je odgovorio na prozivke koprivničkog gradonačelnika, SDP-ovca Zvonimira Mršića, tvrdeći kako je pravo na otkup dionica Podravke iskoristio samo za 2000. godinu što je odmah i prijavio Povjerenstvu za sukob interesa.

Polančec: Dionice su normalno sredstvo plaćanja

Kaže da je 2000. godine postao član Uprave Podravke i potpisao menadžerski ugovor koji predvi?a opcijske dionice, koje su, kako je rekao to normalno sredstvo plaćanja menadžera u mnogim multinacionalnim kompanijama.

O menadžerskom ugovoru se nije pregovaralo

Polančec tvrdi da o svom menadžerskom ugovoru uopće nije pregovarao već je potpisao onako kako mu je bilo ponu?eno. Polančec je rekao da su Mršić i predsjednik HSS-a Josip Friščić 2002. postali članovi Nadzornog odbora Podravke i da su mogli mijenjati menadžerske ugovore da su to htjeli.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!