mjesto za top banner

27. LIPNJA 2012. 12:44h

Počinio prekršaj: Švicarac glisirao kod Visa na svega 50 metara od obale

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Zbog nedopuštenog glisiranja u akvatoriju Visa, pomorska policija je prekršajno prijavila državljanina Švicarske (45), doznaje se danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Švicarac je sinoć oko 19 sati, glisirao u viškom akvatoriju samo 50-tak metara od obale, te je tako ugrožavao život kupača. Njega je u prekršaju zatekla posada službenog policijskog plovila, te mu zbog nedopuštenog glisiranja uručila prekršajni nalog.

Policijska uprava šibensko-kninska izvijestila je pak da su na području akvatorija ove Policijske uprave u sklopu preventivne akcije nedozvoljenog glisiranja, jučer od 9 do 18 sati djelatnici pomorske policije kod mjesta Tisno u nedopuštenom glisiranju zatekli dva njemačka i jednog poljskog državljanina, a kod Murtera u prekršaju je zatečen češki državljanin.

Sukladno odredbama Pomorskog zakonika izdani su im prekršajni nalozi.

Uz četiri plovila Postaje pomorske policije, kao pomoć iz zraka je korišten i policijski helikopter, koji je upozoravao vozače glisera da ne glisiraju unutar 300 metara od obale, navode iz šibensko-kninske PU. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!