mjesto za top banner

VESNA ŠKARE OŽBOLT:

10. TRAVNJA 2010. 15:32h

Pobješnjeli Sanader se ponašao kao Neron

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Vesna Škare Ožbolt ponovno je izabrana za predsjednicu DC-a, te je komentirala problem registra, a dotakla se i bivšeg premijera.

Vesna Škare Ožbolt ponovno je izabrana za predsjednicu Demokratskog centra (DC), a za njezina zamjenika izabran je Zdravko Režek.

Obraćajući se nazočnima na četvrtoj izbornoj konvenciji u maloj dvorani Koncertne dvorane 'Vatroslava Lisinskog' Škare-Ožbolt je istaknula da DC ove godine obilježava deset godina političkog djelovanja te kako je konvencija pokazatelj da stranka i dalje živi.

- Čvrsto vjerujem da su teška vremena iza nas i da se više neće ponoviti vrijeme kada smo se zbog svojih stavova osjećali kao prognani kršćani u katakombama sklanjajući se od politike pobješnjelog premijera koji se prema neistomišljenicima ponašao poput Nerona - rekla je Škare Ožbolt.

Škare Ožbolt: Jedini registar koji nitko ne želi ukrasti u zemlji je registar nezaposlenih

Napomenula je da je DC u ovom mandatu prvi put izvan parlamenta, ali da ta stranka nema prošlost koje bi se trebala stidjeti. Ocijenila je da je DC u politici bio ispred svog vremena i nije nikome podilazio, što je bila politička cijena. Napomenula je kako su bili ispred svog vremena kad su prije nekoliko godina tražili oštar obračun s korupcijom.

Jedini registar koji nitko ne želi ukrasti u zemlji je registar nezaposlenih. O tom registru se vrlo malo govori, a on se svakim danom sve više puni

Vesna Škare Ožbolt

U vezi s objavljivanjem registra hrvatskih branitelja, predsjednica DC-a kazala je da se ta stranka uvijek zalagala za transparentnost i njegovu objavu.

Iako je sadržaj popisa vrlo upitan, cilj je postignut i objava je izazvala priličnu gužvu, a to je kradljivcu očigledno bila i jedina namjera, ocijenila je Škare Ožbolt. Smatra da se treba objaviti registar svih poginulih za Hrvatsku, kojih je oko 14. 000.

- Jedini registar koji nitko ne želi ukrasti u zemlji je registar nezaposlenih. O tom registru se vrlo malo govori, a on se svakim danom sve više puni - rekla je Škare Ožbolt.

'Povlačenje tužbe znači prelazak preko zločina'

Čelnica stranke kazal je i kako ako treba izgubiti tužbu za genocid, bolje da je izgubimo nego da je povučemo, jer povlačenje te tužbe znači povijesni prelazak preko zločina. Konvenciju DC-a prigodnim riječima pozdravili su u ime HDZ-a ministar Davorin Mlakar, u ime HSLS-a Dorica Nikolić, zatim zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, predsjednik DC-a BiH Antonio Matečković, izaslanik HSP-a Stjepan Šterc i predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević.

Čvrsto vjerujem da su teška vremena iza nas i da se više neće ponoviti vrijeme kada smo se zbog svojih stavova osjećali kao prognani kršćani u katakombama sklanjajući se od politike 'pobješnjelog premijera koji se prema neistomišljenicima ponašao poput Nerona

Vesna Škare Ožbolt

Za počasnog predsjednika DC-a izabran je Slobodan Lang, a potpredsjednici stranke su Gordana Krznarić i Mato Brletić. Za članove predsjedništva izabrani su Zvonko Kunić, Petar Bašić, Vlado Draženović, Ivan Lambaša i Jasmin Budinski.

'Pozitivna borba protiv korupcije, ali nije više dovoljna'

Na upit je li nakon odlaska Ive Sanadera, moguća ponovna suradnja s HDZ-om, Vesna Škare Ožbolt rekla je da su se odnosi DC-a i HDZ-a - nakon odlaska Sanadera i nakon što je HDZ uzeo kurs koji je trebao uzeti davnih dana počeli normalizirati. Pozitivnom je ocijenila borbu protiv korupcije.

Nju je ocijenila kao dobru, ali nedovoljnu, te je napomenula kako sada slijedi dokazivanje po pitanju gospodarstva.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!