mjesto za top banner

19. SIJENJA 2012. 11:24h

Plin napokon stigao u Ogulin

Ogulin

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 

Simboličnim paljenjem baklje u središtu grada jučer je obilježen dolazak plina u Ogulin. Iako je magistralni cjevovod kroz Ogulin prošao još prije dvije godine, Ogulinci su tek dovršetkom izgradnje mreže konačno dobili mogućnost priključiti se na sustav i početi koristiti ovaj ekološki najprihvatljiviji energent.

 Projekt u problemima

 – Ovi poslovi odra?eni su u vrijeme ne baš povoljno za investiranje. Zato smo iznimno zadovoljni što je niz gospodarskih subjekata, ali i obitelji dobio mogućnost korištenja plina. U svakom slučaju projekt plinifikacije nastavljamo i dalje i nadam se da će uskoro cijelo gradsko područje imati mogućnost priključka na plinsku mrežu – rekao je na svečanosti puštanja u rad gradonačelnik Nikola Magdić.

 Da projekt plinifikacija Karlovačke županije u kojem sudjeluju Karlovac Duga Resa, Ogulin, Ozalj, Slunj, Barilović, Netretić, Draganić i Žakanje nije bez problema potvrdili su i iz tvrtke Montcogim-plinara iz Svete Nedjelje.

 – Na ovom distribucijskom području izgradili smo 4.200 metara plinske mreže i investirali 5,2 milijuna kuna. Na području čitave županije mreža je dugačka 67.000 metara, a izgradnja je stajala čak 58 milijuna kuna. Usprkos toga potrošnja plina u županiji je sa 23,8 milijuna kubika 2008. do danas više nego prepolovljena i iznosi tek 10,3 milijuna prostorinih metara godišnje. To su izazovi koji premašuju kapacitete svih investitora. Ipak, vjerujemo da će negativni trendovi uskoro biti zaustavljeni. Nadamo se pomoći i od županijskih i gradskih vlasti od kojih očekujemo poticaje za gospodarstvo i privatne kuće koje imaju želju priključiti se na plinsku mrežu – rekao je Darko Pavlović, član uprave Montcogim-plinare, koncesionara u ovom projektu.

 Plin i u gradskoj upravi

Na kraju svečanog otvorenja novi plinski sustav Ogulina blagoslovio je mons. Tomislav Polić.

 Najavljeno je kako će, nakon isho?enja potrebne dokumentacije i rekonstrukcije sustava grijanja, gradska uprava biti me?u prvim korisnicima plina u Ogulinu.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!