mjesto za top banner

21. KOLOVOZA 2015. 11:14h

Pijani Australci popeli se na krov katedrale u Hvaru i zvonili zvonom

Severina privatnim hidroavionom sletjela na Hvar kako bi nastupila na zatvorenoj zabavi za Hvarane.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Dvojica pijanih mladih Australaca privedeni su nakon što su se popeli na krov katedrale Sv. Stjepana u Hvaru i oštetili crijepove te zvonjavom narušavali javni red i mir, izvijestila je u petak splitsko-dalmatinska policija.

Hvarski policajci su dvojicu Australaca, u dobi od 25 i 24 godine, u no─çi sa srijede na ─Źetvrtak zatekli na krovu katedrale i priveli ih u postaju do otrije┼żnjenja.

Prekršajnom prijavom terete se da su narušavali javni red i mir, zvonivši na crkvenom zvonu, a kaznenom da su, oštetivši crijepove na katedrali kao zašti─çenom kulturnom dobru evidentiranom u registru kulturne baštine, po─Źinili kazneno djelo ošte─çenja i nedozvoljenog izvoza kulturnog dobra.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko pet tisu─ça kuna.

 

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!