mjesto za top banner

3. SIJENJA 2011. 07:54h

Petarda 16- godišnjaku eksplodirala u ruci, prijeti mu amputacija prsta

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Zbog aktiviranja pirotehničke naprave na dječjem igralištu u Solinu teško su se ozlijedila dva dječaka.

Nekolicina djece je na igralištu u ulici Ante Starčevića pronašli pirotehničku napravu trećeg razreda, a policija je utvrdila da je riječ o topovskom udaru.

U Kliničkom bolničkom centru Split, na Dječjem odjelu zadržani su 16-godišnjak koji je zadobio teške ozlijede, dok je 11-godišnjak lakše ozlijeđen. Starijem dječaku prijeti amputacija prsta zbog vrlo teške ozljede. Bit će operiran.

Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana policija provodi akciju "Mir i dobro" kojom  želi javnost upozoriti na opasnosti koje prijete od neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima. Ove je godine na području Policijske uprave Splitsko-dalmatinske od pirotehnike ozlijeđeno šest osoba, od kojih četvero djece.

Svi su na sreću lakše ozlijeđeni osim 16-godišnjaka koji je ranjen danas u Solinu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!