mjesto za top banner

24. TRAVNJA 2012. 16:18h

Paul Vandoren: Izvještaj nije odličan, ali su vijesti dobre

Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj, Paul Vandoren za Media servis komentirao je izvješće o monitoringu.

"Izvještaj Europske komisije je dobar jer zaključno kaže kako su pripreme za ulazak u Uniju na dobrom putu. Nije riječ o odličnom izvještaju, no sigurno je riječ o dobrim vijestima", rekao nam je Vandoren uz poruku kako Vlada mora intezivirati rad na određenim područjima kako bi cjeloviti izvještaj u listopadu bio povoljan.

"Posebno u području tržišnog natjecanja, tu mislim na privatizaciju brodogradilišta te u području reforme pravosuđa. U tim područjima Europska komisija je Vladi naglasila na što se trebaju fokusirati. Ima i brojnih drugih područja gdje je dodatan posao potreban", naglasio je između ostalog, Vandoren, koji međutim vjeruje kako će Hrvatska do ulaska u Uniju ispuniti sve obveze.

"Apsolutno sam siguran da vlasti mogu napraviti značajan napredak do listopada, a onda ostaje još nekoliko mjeseci do ulaska u Uniju. Mislim da moramo biti realni i ne bi trebali očekivati da će put biti savršen, no ohrabrujem vlasti da još više pojačaju napore, te vjerujem da će izvještaj u listopadu pokazati novi napredak", zaključio je Vandoren. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!