mjesto za top banner

7. SVIBNJA 2012. 20:36h

Par iz Pule pljačkao osam mjeseci

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Policija je u subotu uhitila dvoje Puljana, 35-godišnjaka i 30-godišnjakinju, koji su od 20. kolovoza prošle godine pa sve do 27. travnja zajedno počinili ukupno 19 teških krađa i dvije krađe, ponajviše u Puli.

Pljačke su se većinom odvijale ovako: par bi u poslijepodnevnim satima, kada bi majke dolazile po djecu, provaljivao u aute parkirane ispred osnovnih škola i dječjih vrtića razbijanjem stakla na prednjim vratima. Iz auta su krali torbice s novčanicima, osobnim ispravama, mobitelima, ključevima... Na ovaj su način, provalom u 13 vozila te krađom iz dva koja su bila otključana, napravili štetu od 40 tisuća kuna.

Par lopova nije se zaustavio na iskorištavanju nepažnje užurbanih majki, već su provaljivali i u kamp-prikolice i vikendice. Samo na području Premanture, grada na jugu Istre, provalili su u četiri kampera i dvije vikendice te, ukravši plinske boce i pištolj, vreće za spavanje, televizor, antenu i druge predmete, njihove vlasnike oštetili za oko 17 tisuća kuna.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!