mjesto za top banner

20. SRPNJA 2015. 07:21h

ŠPANOVIć Stjepan Radić gleda u centru Zagreba u 27 milijuna kuna jamčevine

Sanjin Španović

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Stigao je tako u petak popodne novinarima na mail iz Ureda gradonačelnika poziv "Hrvatskog nogometnog saveza na otvorenje Informativno-multimedijskog centra Hrvatskog nogometnog saveza Budi ponosan".
Centra "što će ga u ponedjeljak, 20. srpnja, u 12,00 sati, u Petrinjskoj ulici 2, otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker".
U petak popodne, na kraju tjedna u kojem su svi pokazali emocije po pitanju pravosu?a i sustava jednakosti i povlaštenih kasta u Hrvatskoj.
Jedni su se zapitali o pravosu?u u Hrvatskoj. A drugi potvrdili svoje teze o političkom progonu onih koji ne vole Hrvatsku, koriste komunističke metode i ostalih optužbi na tom dugom popisu koji krivca vidi vidi u vrhu Vlade Zorana Milanovića. 
Prvo je to bilo nakon prihvaćanja jamčevine braći Mamić i njihovom intimusu Damiru Vrbanoviću. Vodećih ljudi Hrvatskog nogometnog saveza. I to bez ikakve mjere opreza na temelju obećanja da neće utjecati na svjedoke ili ponavljanja istih sumnjivih djela.
Za što se eto sada istražuje upravo samog gradonačelnika Milana Bandića koji je samom sebi, cinično će mnogi, solidarno dodjelio 30 plakata. Da bi mu potom onda isti taj Županijski sud dva dana nakon "slučaja Mamić i company" skinuo sa le?a optužnicu u slučaju plakati udruzi "U ime obitelj" koju personiciramo kroz Željku Markić, još jednu osobu koja javnosti izaziva emocije, pozitivne ili negativne.
Dosad su svi navedeni nam emocije izazivali svako odvojeno.
Oni koji ne vole Bandića, Mamiće, Turudića i slične su se, rekli smo već, zgrozili i izgubili vjeru u taj pravosudni  sustav u Hrvatskoj. I potvrdili svoje teze o "moćnoj Turudićevoj paukovoj mreži koja podilazi prijateljima?".
Oni koji ne vole aktualnu vlast iste te slijepo podržavaju. I vide kao žrtve predizborne kampanje nesposobne Vlade.
A od ponedjeljka su ti akteri društvene scene odlučili se skupiti na jednom mjestu zajedno. Odlučili su se tako hladno grupirati i poslati očito neku poruku.
Koliko će to samo biti milijuna kuna jamčevina na jednom mjestu? Najmanje 23 milijuna kuna, a možda i 27 ako do?e i Zoran Mamić.
U samom srcu Zagreba. 
Pokraj spomenika velikana Stjepana Radića. 
Koji je rekao da se ne srlja kao guske u maglu. 
Samo kome od tih dviju strana javnosti?
Autor teksta Sanjin Španović (link: http://www.facebook.com/copyrightzg) dugogodišnji je novinar i reporter koji je izvještavao iz više od pedeset zemalja svijeta na nekoliko kontineta. Urednik je i voditelj emisije Veto (link: http://www.fb.com/veto.tv) na Jabuci TV, trenutno jednog od po gledanosti i utjecaju najbrže rastućih društveno političkih talk showa u Hrvatskoj.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!