mjesto za top banner

31. SVIBNJA 2012. 08:17h

Pankretić nije dobio sudski poziv, neće svjedočiti na suđenju Sanaderu

Bivši premijer Ivo Sanader

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Suđenje Ivi Sanaderu nastavlja se ispitivanjem svjedoka u aferi Ina Mol....

Friščić, Pankretić i vještakinja Ježek trebali su svjedočiti još prošlog tjedna, no zbog obveza, odnosno bolesti, se nisu pojavili na sudu. Sudac Ivan Turudić prošlog je tjedna bio vrlo rezultan po pitanju Pankretića - ukoliko se ne pojavi, postoji mogućnost raspisivanja dovedbenog naloga. No kako nam je potvrdio sam Pankretić, poziv nije dobio, stoga danas neće svjedočiti.  Prošlog tjedna na suđenju u aferi Ina Mol svjedočio je Sanaderov brat Flavio koji je demantirao iskaz Roberta Ježića rekavši da nije trebao preuzeti drugu polovicu od 10 milijuna eura navodnog MOL-ovog mita..

Ukoliko se danas najavljeni svjedoci ne pojave, bivšem premijeru suđenje će se nastaviti u aferi Hypo, koje se vodi paralelno s ovim postupkom. Kao svjedok tužiteljstva najavljen je Vinko Šunde, koji je nekad prijateljevao s misterioznim Eugenom Laxom čije je ime iskorišteno u primanju posredničke provizije u iznosu od 3,6 milijuna kuna. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!