mjesto za top banner

ISKASAPLJEN LEŠ

10. OUJKA 2010. 17:24h

Ovako je izgledao Cvetko Simić pronađen u Jarunu

Cvetko Šimić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Nakon što je utvrđeno da tijelo iz Jaruna pripada kriminalcu iz Srbije, policija je objavila i fotografije nesretnog muškarca.

Nakon što je je ranije ove srijede otkriven identitet leša koji je u ponedjeljak pronađen u zagrebačkom Jarunu, u poslijedpodnevnim satima policija je odlučila i objaviti fotografiju nesretnog muškarca koji je pronađen u jezeru.

Načelnik ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec potvrdio je kako se radi o Cvetku Simiću, a to je potvrdio i Zavod za sudsku medicinu, čiji je posao djelomično olakšan s ozbirom na to da je 'Cvele' inače evidentirani kriminalac iz Srbije.

Navodno ima podeblji dosje u Srbiji, uglavnom zbog krijumčarenja droge. Identitet je potvrđen DNK analizom, a Simićev DNK nalazio se u hrvatskoj bazi podataka. Zbog činjenice da nisu pronađene glava i ruke mrtvaca, identifikacija se nije mogla obaviti na klasičan način, temeljem otiska zubi i prstiju.

Simić je navodno pripadao skupini krijumčara droge koju predvodi Luka Bojović, poznati srbijanski kriminalac.

Podsjetimo, trojica veslača Kajakaškog kluba Končar pronašla su u ponedjeljak na jarunskom jezeru truplo koje nije imalo glavu, šake, ni obje noge od prepona na niže.

Truplu su glava i ekstremiteti vrlo precizno odrezani i raspadanje nije bilo uzrok stravičnog prizora na koji su naišli veslači.

Trojica momaka veslajući u vodenom rukavcu tristotinjak metara od svog kluba, uočila su veliku crnu vreću koja im je djelovala čudno i čak ih podsjetila na vreće za leševe.

Noge pronađene u šikari, vezane špagom

Dotaknuli su je veslom kako bi vidjeli što je unutra, a onda su nekoliko metara dalje uočili i leš kako pluta. Momci su ostali šokirani upravo time što rezovi na vratu i ekstremitetima trupla izgledaju glatki i čisti te vrlo precizni.

Pozvali su policiju, a kasnije i pomogli u izvlačenju trupla. U crnoj vreći je policija našla kartone i vješalicu za odjeću.

Cvetko Simić je navodno imao podeblji dosje u Srbiji, uglavnom zbog krijumčarenja droge. Identitet je potvrđen DNK analizom, a Simićev DNK nalazio se u hrvatskoj bazi podataka. Zbog činjenice da nisu pronađene glava i ruke mrtvaca, identifikacija se nije mogla obaviti na klasičan način, temeljem otiska zubi i prstiju.
Noge muške osobe čije je truplo nađeno u zagrebačkom Jarunu ovog ponedjeljka, policija je pronašla u utorak u šikari, nedaleko od mjesta na kojem je pronađen leš.

Udovi su anatomski precizno uklonjeni, jer se na nogama vidjelo da su odrezane uz čašice kukova, a bile su vezane i špagom.

Ubijen zbog obračuna u podzemlju

Iako se u medijima javljaju brojna nagađanja, nešto su zanimljivija bila ona o kojima se govorilo u utorak, kada su neki od psihijatara govorili o tome kako je srpskog kriminalca ubio duševni bolesnik, osoba koja će zločin ponoviti, iako je način ubojstva upućivao na ono koje dolazi s porukom, što je inače karakteristično za mafijaške obračune.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!