mjesto za top banner

BRŽE PREMA JADRANU

21. STUDENOG 2007. 15:21h

Otvorena varaždinska zaobilaznica duga 8 km

Tekst

Obilaznicom će se riješiti promet kroz Varaždin iz smjera zapadne Europe prema Zagrebu i Jadranu i smanjiti prometne gužve u gradu.

Trasa jugozapadne obilaznice Varaždina, od čvora Nedeljanec do čvora Kneginec, u dužini 8,4 kilometara i vrijednosti 115,54 milijuna kuna (bez PDV-a), otvorena je jučer za promet, izvijestilo je danas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Investitor radova su Hrvatske ceste d. o. o., izvođači su tvrtke Cesta - Varaždin d. d. i zagrebački Dalekovod d. d., a nadzor je provodila zagrebačka tvrtka Investinženjering d.o.o.

Ta se dionica nalazi na smjeru državne ceste D-2 i obilazi grad Varaždin s južne i zapadne strane.

Njezinom se trasom rješava tranzitni promet kroz Varaždin iz smjera zapadne Europe (Austrija, Slovenija) prema Zagrebu i Jadranu, a koji je predstavljao velike prometne probleme u gradu.

Na ovoj dionici izgrađena su dva raskrižja - Poljana i Krneginec, te dva putna prijelaza - Gorjanec i Črnec.

Također, od objekta na trasi nalaze se četiri nadvožnjaka - Gojanec 2, Gojanec 2, Črnec i Turčin, most Plitvica i jedan prolaz za divljač, navodi Ministarstvo.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!