mjesto za top banner

1. LIPNJA 2012. 10:11h

Ostojić u Madridu na sastanku sa španjolskim dužnosnicima u turizmu

veljko ostojić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ministar turizma Veljko Ostojić će 3. i 4. lipnja 2012. godine službeno posjetiti Madrid. Tom prigodom susrest će se s ministrom industrije, energetike i turizma Joséom Manuelom Sorijem Lópezom te s državnom tajnicom za turizam Isabelom Maríom Borrego Cortés.

Tijekom posjeta Madridu ministar će se sastati i s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Talebom Rifaijem te s njegovim suradnicima - izvršnim direktorom UNWTO-a Zoltanom Somogyijem te s direktoricom Regije Europa Isabel Garanom.


U utorak, 5. lipnja, ministar će boraviti u Barceloni, gdje će razgovarati i s glavnom ravnateljicom za turizam u Vladi Katalonije Marian Muro i s predsjednikom „Luke Barcelona“ Sixte Cambrom. Ministar će tijekom sastanka izmijeniti informacije o turističkim kretanjima između dviju zemalja te o svim bitnim pitanjima za suradnju.

Sastanak će održati i s predstavnicima privatnog sektora - vodećih španjolskih zrakoplovnih kompanija i ključnih turoperatora na španjolskom tržištu, koji već rade programe za Hrvatsku, pri čemu će razgovarati o načinima za jačanje suradnje na tržištu.

U pratnji ministra, tijekom službenog boravka u Španjolskoj, bit će veleposlanik RH u Kraljevini Španjolskoj Neven Pelicarić, pomoćnik ministra Želimir Kramarić i tajnik Kabineta ministra Bernard Zenzerović.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!