mjesto za top banner

30. TRAVNJA 2012. 14:30h

Ostojić: Mali Lošinj pozitivan je primjer razvoja turističke destinacije

Veljko Ostojić, ministar turizma

Foto

Hrvatska
0

Tekst

„Mali Lošinj pozitivan je primjer razvoja turističke destinacije, kako zbog jasnog pozicioniranja te pažljivog i kvalitetnog planiranja turističke budućnosti, tako i zbog kvalitetne suradnje javnog i privatnog turističkog sektora, ali i uključivanja građana u proces turističkog razvoja“, rekao je ministar turizma Veljko Ostojić prilikom posjeta Malom Lošinju gdje se, u pratnji svojih suradnika, susreo s predstavnicima turističkog gospodarstva toga grada.


Govoreći o turističkom razvoju ove destinacije, ministar je naglasio kako je vidljivo da Mali Lošinj teži kontinuiranom podizanju kvalitete, razvoju novih, inovativnih proizvoda te produženju sezone, što je u skladu s ciljevima Ministarstva turizma, koje će im na tom putu pružiti snažnu podršku. S tim je ciljem, podsjetio je ministar, i Hrvatska turistička zajednica ove godine po prvi puta uvela potpore isključivo za razdoblja pred i posezone.


Predstavnike turističkog gospodarstva ministar je upoznao s aktivnostima koje Ministarstvo provodi s ciljem jačanja konkurentnosti na međunarodnom tržištu, kao prioritetnim ciljem. Pritom je naglasio kako Ministarstvo nastavlja s pripremom izmjena i dopuna zakonske regulative, vezane uz turistički sektor, kako bi na taj način osiguralo kvalitetnu pripremu i provođenje turističke sezone, ali i pojednostavilo proceduru te olakšalo poslovanje u turističkom sektoru. U cijeli se proces, podsjetio je ministar, ima mogućnost uključiti i zainteresirana javnost, slanjem svojih prijedloga i mišljenja.


Riječi je bilo i o aktivnostima grada i turističke zajednice te o projektima, važnima za budući turistički razvoj ove destinacije: o projektu proširenja zračne luke na Malom Lošinju te marine Velopin.


U sklopu radnog posjeta Malom Lošinju ministar je posjetio i kamp Poljana te obišao gradilište Vitality hotela Punta, dok će u poslijepodnevnim satima prisustvovati i na prezentaciji razvojnih projekata Jadranka grupe.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!