mjesto za top banner

20. LIPNJA 2012. 08:41h

Oprezno vozači: Magla smanjuje vidljivost na `Dalmatini`

Stupići za preusmjeravanje prometa pred naplatnim kućicama

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i središnjoj Hrvatskoj, posebice na dionicama autocesta: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Sveti Rok, A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Zaboka, te A3 Bregana-Lipovac od Ivanje Reke do Novske, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Na brojnim dionicama cesta i autocesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika i cestovnih objekata, košnji trave i sličnom, te se vozači upozoravaju da na tim mjestima, gdje je sužen kolnik ili se vozi naizmjence, voze opreznije.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog odrona, na čvoru Oštrovica zatvoren je izlaz prema Krku i Crikvenici. U smjeru Zagreba vozi se nesmetano.

Na autocesti A1, promet teče dvosmjerno od 227.+350 do 218.+800 km uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u zoni čvora Zaprešić zatvoreni su zaustavni i vozni traci. Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešiću, a u smjeru Zagreba priključni krak na autocestu sa zagorske magistrale.

Granični prijelaz Dubrava Križovljanska otvoren je samo za osobna vozila (zbog odrona na cesti Ptuj-Zavrč u Sloveniji). Ostala vozila se preusmjeravaju na Macelj ili Trnovec.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!