mjesto za top banner

27. VELJAE 2012. 12:37h

Oko 15 posto Hrvata redovito odlazi u šoping preko granice

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Podaci koje je prikupio GfK pokazuju da je tijekom 2011. godine oko 15 posto Hrvata redovito prelazilo granicu zbog kupnje, a gledano po regijama najviše su u inozemstvo išli Istrani, Primorci, Gorani i Slavonci, a najmanje stanovnici Zagreba i njegove okolice.

Po visini mjesečnih primanja najmanje su u kupnju u inozemstvo išli oni s primanjima do 1800 kuna, ali i oni s primanjima koja premašuju 11 tisuća kuna, a najčešće oni koji zarađuju od 5,5 do 8 tisuća kuna i oni čija je plaća između 3,5 i 5 tisuća.

Najčešće se kupovala odjeća i obuća što je kupilo od 55 posto do 67 posto ispitanih, a slijede proizvodi za osobnu higijenu, što je kupilo od 24 do 28 posto ispitanih,  sredstva za čišćenje u kućanstvu, što je kupilo od 21 posto do 33 posto ispitanih. Kupovalo se i meso, mlijeko i mliječni proizvodi, bezalkoholna pića, kava i cigarete. U manjoj mjeri kupovali su se lijekovi, bijela tehnika, elektronika i namještaj.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!