mjesto za top banner

24. SIJENJA 2012. 18:10h

Odgovor Amnesty Internationalu: Za Levarovim ubojicom tragamo i dalje

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 

Nakon što su predstavnice Amnesty Internationala Hrvatska Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske uručile peticiju i apel u kojem traže da se "pred lice pravde izvedu odgovorni za ubojstvo Milana Levara", stiže i reakcija karlovačkog ŽDO-a.

U priopćenju na svojim internetskim stranicama naglasili su da je kazneni predmet protiv nepoznatog počinitelja kojeg se tereti za teško ubojstvo M. Levara još uvijek otvoren.

Do danas, kažu, policija još nije pronašla niti jedan dokaz ili čak podatak koji bi omogućio pokretanje kaznenog postupka protiv nepoznatog počinitelja teškog ubojstva.

Naime, tadašnje Županijsko državno odvjetništvo u Gospiću zaprimilo je u rad kaznenu prijavu PU ličko-senjske, Policijske postaje Gospić, protiv nepoznatog počinitelja kaznenog djela teškog ubojstva počinjenog na štetu Milana Levara. Na temelju zakonskih ovlasti, državno odvjetništvo je na osnovi čl. 174. Zakona o kaznenom postupku odmah uputilo zahtjev policiji radi prikupljanja potrebnih obavijesti i poduzimanja svih mjera za otkrivanje počinitelja, izvijestili su. 

Kako pomaka nema i počinitelj ostaje nepoznat, od policije su, kažu, zatražili da nastavi s izvidima te su od časnika za vezu zatražili vršenje provjera radi utvr?ivanja raspolaže li Me?unarodni kazneni tribunal podacima koji bi pomogli u otkrivanju počinitelja.

Po primitku apela i peticije, ovo je državno odvjetništvo uputilo policiji požurnicu za poduzimanjem radnji iz svoje nadležnosti, izvijestili su iz karlovačkog ŽDO-a.

Milan Levar život je izgubio u eksploziji koja je odjeknula u dvorištu njegove kuće u Gospiću u kolovozu 2000. godine. Bio je svjedok Haaškog suda o zločinima nad Srbima u Gospiću i okolici 1991. godine.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!