mjesto za top banner

23. TRAVNJA 2012. 16:24h

Od četvrtka sunce i visoke temperature, najtoplije u Slavoniji

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Možete odahnuti i uskoro spremiti kišobrane jer napokon nam stiže lijepo vrijeme. Iako se kiša najavljuje još za sutra i prekosutra, već u četvrtak očekuje nas sunce i iznadprosječne temperature za travanj. 

Tmurni oblaci posljednja tri tjedna prekrivaju veći dio zemlje, no od četvrtka napokon se očekuje razvedravanje i pravo proljetno vrijeme. 

Sutra i prekosutra bit će sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku. Kiša se očekuje u večernjim satima u Slavoniji i Dalmaciji, a preko dana moguća je i duž Jadrana. U Zagrebu se, pak, već u srijedu očekuje razvedravanje. 

No, sunce će nas pošteno grijati od četvrtka. U većini zemlje temperature će biti iznad 20 stupnjeva Celzijevih. U Zagrebu će, primjerice, tijekom vikenda dnevne temperature biti od 24 do 26 stupnjeva Celzijevih, u Splitu od 19 do 23, baš kao i u Rijeci, dok će najtopliji biti istok zemlje. U Osijeku će se temperatura tijekom vikenda popeti i do 28 stupnjeva, dok će za stupanj više biti u Slavonskom Brodu te Vukovaru. 

Na Jadranu će najtopliji grad biti Šibenik u kojem će se temperatura popeti do 25 stupnjeva Celzijevih pa bi oni hrabriji toplo vrijeme mogli iskoristiti i za kupanje u moru.
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!