mjesto za top banner

25. SRPNJA 2012. 17:37h

Obrovac: Tribina o nestalim osobama u Domovinskom ratu

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Jučer je na inicijativu i u organizaciji Ministarstva branitelja, uz potporu Grada Obrovca, u prostorima Doma kulture u Obrovcu, održana je tribina posvećena nestalim osobama u Domovinskom ratu. Prisutnim građanima i predstavnicima mjesnih odbora, obratili su se ministar branitelja gospodin Predrag Matić, saborski zastupnik iz reda SDSS-a, prof. dr. Milorad Pupovac te gradonačelnik Obrovca gospodin dr. Ante Župan.

Građanima Obrovca i okolnih mjesta, s održane tribine je upućen otvoreni poziv svih sudionika s jednoznačnom porukom: da svojim saznanjima pridonesu pronalasku svih nestalih osoba, neovisno o njihovu podrijetlu, narodnosti, vjeroispovijesti ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.

Tribina u Obrovcu, nakon tribine u Negoslavcima (lipanj 2012.) nastavak je kampanje Ministarstva branitelja čiji je temeljni cilj rješavanje pitanja svih osoba nestalih tijekom Domovinskoga rata. Namjera je Ministarstva organizirati istovjetne tribine na svim područjima Republike Hrvatske koja su bila zahvaćena ratnim zbivanjima.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!