mjesto za top banner

10. SVIBNJA 2012. 12:41h

Novinari HRT-a: Linč Silvije Žužul je nečuven i sramotan!

...riječ je o Robertu Zuberu i Dijani Roko...

Foto

Hrvatska
0

Tekst

HRT-ovi novinari Sanja Mikleušević Pavić i Robert Tomić Zuber obratili su se javnosti kako bi upozorili na nepravedan odnos Uprave HRT-a prema kolegici Silviji Žužul. Njihovo priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Poštovane kolege djelatnici HRT-a , poštovana javnosti ,

Izvršni ogranak HND-a pri HTV- u  upozorava na odmazdu koju Uprava HRT-a  putem Pravne službe  i Odjela za odnose s javnošću , nastavlja  prema ljudima koji upozoravaju na  netransparentnost poslovanja unutar HRT-a.Način i metoda na koji se to radi podsjećaju na vremena za koja smo mislili da su iza nas.

Ovoga puta linč je učinjen na nečuven, monstruozan način , javno i bez ikakvih skrupula prema poziciji djelatnice Silvije Žužul. Uprava putem svojih satelita pokušava skrenuti pozornost s pravih problema  u kojima se HRT trenutačno nalazi. Silviju Žužul želi se javno  prokazati, osramotiti i oblatiti dok se najvažnija činjenica u moru dezinformacija pokušava nevješto prikriti. Stoga se vratimo na  činjenice:

1. Činjenice govore da se Dino Paškov verbalno sukobio s Silvijom Žužul pri pri  čemu je "stolicom lupio o pod". Utvrđeno je i da je bio alkoholiziran .

2. U svrhu obrane gospodina  Paškova, baš 8.5. 2012 skupina djelatnika HRT-a od kojih sa nekima Silvija Žužul nema dodirnih točaka u svom radu. Upravi šalje Predstavku,jer su tek 8. svibnja 2012 zaključili  da se radi o osobi sa kojom ne mogu surađivati iako neki,ponavljamo, s njom uopće direktno ne surađuju.

3. Od  pravnika zaposlenih na HRT-u , peticiju je potpisalo njih 12 ,od toga četiri rukovoditelja  i dvije osobe koje su na HRT-u manje od  6 mjeseci dok su ostali  tajnice i referenti  Među njima nema Vedrana Liška , kolege koji dijeli sobu s dotičnom  „ problematičnom „SilvijomŽužul . Uz njega još je dvoje ljudi  koji blisko surađuju s Silvijom Žužul , Ana Hećimović i  Snježana Krovinović odbilo potpisati Predstavku.

4. Zbog ISTINITOG  INFORMIRANJA JAVNOSTI ,upozoravamo  i na jednu  od ključnih nelogičnosti iz  tzv „priopćenja medijima„ .Naime, incident o kojemu je riječ dogodio se oko 10.00 ujutro a Dino Paškov je alkotestiran nakon toga .Kako je moguće da je radno vrijeme gospodina Paškova do 14.30  . Dotični za takav  prekršaj nije dobio opomenu iako je , kako nam je rekao predsjednik Uprave Josip Popovac – bio u  obližnjem kafiću ??? 

 5. Činjenica je i kako je Silvija Žužul  čiji se ugled pokušava uništiti prikazujući je kao incidentnu neradnicu , upozoravala  na nepravilnosti unutar HRT-a.Na sjednici Nadzornog odbora  u ožujku ove godine Silvija Žužul  pred presjednikom Uprave Josipom Popovcem  i svojim nadređenima izjavila je da je Pravilnik o sistematizaciji  i plaćama protivan zakonu za što postoji ( na sreću )sačuvani zapisnik.Nakon toga doživjela je šikaniranje i izolaciju u svojoj radnoj okolini.Da su u laži kratke noge lako je dokazati jer je Silvija Žužul u posjedu mialova  kojima  moli da joj se dodijeli posao jer posla za nju kao djelatnicu Pravne službe nema a plaćaju se skupi Odvjetnički Uredi .

6.   Očekivano i u skladu  s najnovijim oblikom mobbinga  Uprave i Pravne službe ova je „ optužnica „  poslana  medijima .Silvija Žužul doznala je za nju sa portala . 

7.  I za kraj ironija cijele ove priče očituje se i u osobi koja je postavljena za predsjednicu. Povjerenstva a koja ima dvije tužbe za mobbing od strane podređenih od kojih prva uključuje fizički nasrtaj na kolegicu za što postoji službena zabilješka. Zanimljivo da u ovom slučaju napadnuta kolegica ne može dočekati Odluku u svezi svoga slučaja već 11 mjeseci dok je mišljenje Povjerenstva o ovom slučaju doneseno  u samo dva dana .

Ovim putem molimo sve odgovorne da konačno prekinu agoniju HRT-a .

Jedino  pitanje koje  nakon svega ostaje jest tko je sljedeći  na redu ?

Za IO HND-a pri HTV-u

Sanja Mikleušević Pavić i Robert Tomić Zuber

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!