mjesto za top banner

18. SVIBNJA 2012. 16:37h

Njemci donirali vozilo DVD-u Perušić

Vatrogasno vozilo

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U super je stanju, ne kvari se, a prošlo je malo kilometara, moglo se čuti jutros među vatrogascima DVD-a Perušić kojima je humanitarna organizacija iz Njemačke "Humanitäre Hilfe Overath" donirala vatrogasno vozilo staro 25 godina.

Sve njih spojio je Caritas Gospićko-senjske biskupije na čelu s velečasnim Lukom Blaževićem koji je i blagoslovio vozilo uz nadu da će uvelike pomoći vatrogascima u njihovom zahtjevnom poslu.

Norbert Kuhl ispred humanitarne organizacije okupljenima je kazao kako su već dugo godina prijatelji velečasnog Blaževića i Caritasa te da su radosni što mogu predati vatrogasno vozilo u dobre ruke perušićkih vatrogasaca.

– Zahvaljujemo humanitarnoj organizaciji na ovako vrijednom vozilu. Ono ima malo više godina, no jučer smo se vozili od Zagreba do Perušića i uvjerili se da sve savršeno funkcionira i da je automobil sasvim dobre i dovoljne kvalitete za naše vatrogasno društvo, kazao je Miroslav Grabašnjak, predsjednik DVD-a Perušić. Humanitarnoj organizaciji uručio je zahvalnicu te ih sve pozvao u obilazak Pećinskoga parka Grabovače u Perušiću. 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!