mjesto za top banner

21. SVIBNJA 2012. 17:03h

Njemački alpinist pao sa stijene u NP Paklenici

Paklenica

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Zadarski Centar 112 izvijestio je u 13.15 sati o još jednom stradavanju alpinista u NP Paklenica. Kako nam je potvrdio Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, riječ je o njemačkom državljaninu koji je pao sa stijene na početku ulaza u park.

– Primijetio ga je mađarski penjač i odmah obavijestio pripadnike HGSS-a koji su pomogli u izvlačenju i transportiranju do kola hitne pomoći. Alpinist je prevezen u zadarsku Opću bolnicu – kazao je Žodan. Neslužbeno doznajemo da je penjač zadobio vanjsku ozljedu glave i lakšu ozljedu noge i izvan je životne opasnosti. Pao je sa 15 metara visine.

Podsjetimo, u petak navečer na Anića kuku u NP Paklenica stradala su dvojica američkih alpinista. Jedan je poginuo na mjestu nesreće, a drugi je s ozljedama opasnima po život prevezen u zadarsku bolnicu, gdje su nam potvrdili da je mladi Amerikanac stabilan te da je s intenzivne njege danas premješten na torakalni odjel.

Neslužbeno smo doznali da su dvojica stradalih alpinista u petak navečer pripadnici američke vojske u jednoj bazi u Italiji, da je jedan alpinist porijeklom iz BiH te da je za nesreću bila kobna pogreška tijekom penjanja.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!