mjesto za top banner

9. STUDENOG 2013. 13:09h

Nin kandidat za zlatni cvijet Europe

Ivo Josipovi─ç, govori na skupu Amerika na raskr┼í─çu: Daytonski sporazum i po─Źetak diplomacije 21. stolje─ça"    UPI /Monika Graff

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Nin je jedini hrvatski kandidat za Zlatni cvijet Europe tako je odlu─Źila komisija na 20. Me?unarodnoj  smotri  turizma, filma i krajobraza – INTERSTAS koja se odr┼żavala od 6. – 9. studenog  u Solinu, a unutar koje je odr┼żan i me?unarodni festival turisti─Źkog filma ITF CRO.  Sve su se manifestacije odr┼żale pod  visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr.sc. Ive Josipovi─ça, Ministarstva turizma, Hrvatske turisti─Źke zajednice  i Grada Solina. U ime gradona─Źelnika Grada Nina gosp.

Emila ─çurka kandidaturu za Zlatni cvijet Europe primila je mr. sc. Marija Dejanovi─ç, direktorica Turisti─Źke zajednice Grada Nina koja je zahvalila na ukazanom povjerenju da Nin ovu kandidatu primi te istaknula da  je Nin sada spreman za brojne aktivnosti koje name─çe takva kandidatura i koje prethode osvajanju zna─Źajnog europskog priznanja.

Vojko Pleština, predsjednik Uprave INTERSTAS-a izrazio je nadu da ─çe Nin potvrditi ukazano povjerenje i uspjeti osvojiti Zlatni cvijet Europe.

Gradona─Źelnik Grada Nina gosp. Emil ─çurko izjavio je kako kandidatura Nina pred nas postavlja obvezu da se na najbolji mogu─çi na─Źin spremimo za dolazak komisije i da europsku nagradu o─Źekujemo. Opravdano je o─Źekivanje da dosadašnja briga oko ovako lijepog prostora bude primije─çena i da sveukupan trud bude nagra?en jer Nin i njegovi gra?ani  to zaslu┼żuju.

 

  • Intervju: Mirna Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Őitum, proŔelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaŔelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuŔiliÜna profesorica, Ŕlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojiÜnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora ZagrebaŔkog holdinga Ŕinila se kao idealna osoba za tu politiŔku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priŔa o svom ×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, Ŕija je Ŕlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du×nosti.

  • Intervju: Mirna Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan viÜe od 6 milijuna puta!