mjesto za top banner

18. SIJENJA 2011. 19:19h

Nezadovoljni novim zakonom studenti prijete izlaskom na ulice

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 Nakon što su svoj prosvjed najavili profesori nezadovoljni prijedlozima Zakona o znanosti, sveučilištu i visokom obrazovanju, i studenti prijete izlaskom na ulice. Ovaj put bune se članovi zagrebačkih studentskih zborova koji potkraj mjeseca ili najkasnije na početku veljače planiraju veliki prosvjed i blokadu središta metropole od zgrade SC-a do Trga maršala Tita kojim žele, kažu, upozoriti na katastrofalnu situaciju na Zagrebačkom sveučilištu.

Razočarani su potezima Sveučilišta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) te smatraju da je sveučilište presporo, aljkavo i neučinkovito. Fakultetima je, bune se studenti, jedini cilj naplatiti što više od studenata koje se ignorira na svim razinama, a MZOŠ ne čini ništa da im pomogne.

Studentima smeta i što se od afere Indeks nije ništa učinilo da se kazne osu?eni profesori, a nezadovoljni su i što se sve veći broj fakulteta opet odlučuje na uvo?enje prijamnih ispita. Podsjećamo, Medicinski fakultet u Zagrebu posljednji je koji se odlučio na taj potez. Zbog svega toga izlazak na ulice studenti vide kao jedino rješenje.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!