mjesto za top banner

1. SIJENJA 2015. 16:30h

NAZDRAVILI U MORU Opatijski kukali i otvorili sezonu kupanja

opatija

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Opatijski "kukali" (čakavski: galebovi) i ove su godine Opatijcima i svim opatijskim gostima novogodišnju čestitku uputili otvaranjem sezone kupanja prvoga dana nove godine točno u 13 sati.

Sedmorica Opatijaca, odjevenih u starinske prugaste "kostime" i s novogodišnjim crveno-bijelim kapicama na glavama, na plaži Slatini su ušli u more, nazdravili šampanjcem i okupali se kod kipa Djevojke s galebom.

Sezonu kupanja su otvorili po sunčanom vremenu i temperaturu od šest stupnjeva, te, po podacima DHMZ-a od 13 sati, temperaturu mora od 12 stupnjeva Celzijevih.

Opatijski kukali su, sada već tradicionalno, kupanje u moru prvog dana nove godine počeli još 2004. godine, na 160. obljetnice turizma u Opatiji.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!