mjesto za top banner

6. LISTOPADA 2010. 08:13h

Narod prljavaca: Hrvati godišnje kupe i potroše dva šampona

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Hrvati ili ne vole prati kosu ili se drže one stare da kosu nije preporučljivo prati često. Na to barem upućuje istraživanje magazina Ja Trgovac i agencije Hendal prema kojemu 61 posto građana starijih od 15 godina kosu pere jedanput tjedno, iznimno dvaput. Za razliku od nas, Amerikanci kosu peru u prosjeku pet puta tjedno.

– Pranje kose ovisi o životnom stilu. Tu nema pravila i individualno je. No, ako se kosa pere svaki drugi dan, to je sasvim u redu – smatra Antun Marić, voditelj frizerskog salona Keune Hair Concept. Hrvatska je u rangu s ostalim srednjoeuropskim zemljama u prosjeku s dva kupljena šampona po stanovniku godišnje. Zanimljivo je da 97 posto Hrvata rabi šampon za pranje kose, dok ih je tri posto vjerno čistoj vodi. Čak 46 posto ispitanika rabi običan šampon, a 20 posto ih se koristi šamponom s posebnim efektom te 18 posto šamponom protiv peruti.

Jednoj marki šampona vjerno je 69 posto ispitanika, 82 posto korisnika šampona rabi poznate marke, a trgovačke marke šampona 18 posto ispitanika.

Istraživanje je provedeno tijekom rujna 2010. na uzorku od 401 građanina.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!