mjesto za top banner

29. PROSINCA 2011. 12:48h

Nakon obnove pločnika ostao bez rampe za lakši ulazak vozila

U bilo kojoj drugačijoj situaciji ovakav bi se

Foto

Hrvatska
0

Tekst

– Sve kuće u Domobranskoj imaju rampu radi lakšeg ulaska vozila. Ja nemam, a imao sam prije obnove pločnika – tvrdi Karlovčanin Milan Mraović.

O tome je razgovarao s Dragutinom Rendulićem iz Županijske uprave za ceste još dok su trajali radovi, ali do danas se nisu dogovorili.

– Prvo je rekao da će udovoljiti zahtjevu, a kasnije da će ponuditi troškovnik. Pa neću ja plaćati uređenje ceste! Samo treba ukloniti nekoliko rubnih kamena i poravnati asfalt – kaže Mraović.

U dvorište ulazi preko nogostupa.

– Postoji mogućnost sudara kada usporavam zbog ulaska u dvorište, a automobil iza mene ubrzava nakon što se upalilo zeleno svjetlo na semaforu. Radnici su zato htjeli napraviti rampu, no to im je zabranio Rendulić – objašnjava Mraović.

Zakon nalaže da svatko napravi svoj prilaz kući, upozorava prozvani.

– Za to Mraović mora tražiti odobrenje Grada. Mi smo mijenjali asfaltni sloj, uopće nismo dirali rubnjak – tumači Rendulić.

Dodaje da Mraović u dvorištu ima Audi, a problem mu je dati tisuću kuna za rampu. Mraović kaže da mu preostaju dvije mogućnosti: samostalno napraviti rampu ili tužiti.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!