mjesto za top banner

9. LIPNJA 2012. 11:32h

Nakon deset sati spašavanja ozlijeđeni speleolog sretno izvučen iz jame

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U 5 sati i 23 minute spašen je ozlijeđeni speleolog iz jame Kita Gaćešina na južnom Velebitu. Prilikom istraživanja sustava na dubini od 500 metara, popustio je klin zbog čega je došlo do pada i ozljede.

Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić za Media servis je izjavio kako su 26 sati nakon prve dojave i 10 sati od početka transporta, uspjeli na površinu izvući ozljeđenog i to iz jednog od najzahtjevnijih ovakvih sustava u ovom dijelu Europe.

"Vrhunski posao je odrađen. Sudjelovalo je 150 spasitelja, gotovo 70 ljudi je istovremeno znalo biti u jami", kazao je Prizmić. Speleolog je cijelo vrijeme imao vrhunsku liječničku skrb, prevezen je u zadarsku bolnicu i kako doznajemo, osjeća se dobro. (Media Servis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!