mjesto za top banner

14. SRPNJA 2012. 13:01h

Najveća ovoljetna smjena turista u Makarskoj

Naplatne kućice Lučko.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Drugi srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri obilježava očekivana i najveća ovoljetna smjena turista s još uvijek brojnijim dolaskom od odlaska gostiju.

Na Makarskom primorju, prema informacijama iz turističkih ureda i hotelskih kuća u špici sezone ljetovanje će nastaviti oko 45.000 domaćih i stranih gostiju.

Hotelijeri posluju s vrlo dobro popunjenim smještajnim kapacitetima i ugošćuju 11,5 tisuća gostiju. Privatni kućevlasnici imaju sve bolju popunjenost turističkih postelja, ali kod njih kao i u autokampovima ima slobodnih mjesta pa prethodna rezervacija nije potrebna.

Zbog smjene turista na državnoj cesti D8 promet je znatno pojačan, vozi se usporeno i u kolonama ali bez zastoja i ograničenja. Na prometnici Šestanovac – Dupci isprekidane su kolone vozila s autoceste prema moru, a promet je znatno pojačan i na putnom pravcu Vrgorac – Makarska.

Gužve u prometu stvaraju se na raskrižju Dupci kod Brela kao i na ulazima u Makarsku iz pravca Splita, Dubrovnika i Vrgorca pa na tim čvorištima promet regulira prometna policija.

Na izlazu s autoceste u Vrgorcu i Ravči nema dužih čekanja.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin na otoku Braču plovi prema redu plovidbe, iako u drugom polasku iz Makarske nije mogao ukrcati sva vozila i putnike koji čekaju prijevoz za Brač, pa je dvadesetak vozila s putnicima ostalo čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sućuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, koji su imali i dodatne tri izvanredne plovidbe, a čekanje na ukrcaj je do sat vremena. Iz Sućuraja na otoku Hvaru informiraju kako se na ukrcaj prema kopnu čeka od četrdesetak minuta do najviše sat vremena.

Autobusi stižu u Makarsku s manjim zakašnjenjem, puni su putnika, a rijetka su slobodna mjesta i za odlazak iz Makarske iako su za udaljenije pravce uvedene dodatne linije. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!