mjesto za top banner

29. LIPNJA 2012. 17:55h

Na Srđu zajednička vježba hrvatskog i crnogorskog GSS-a

hgss

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na brdu Srđ iznad Dubrovnika danas je održana zajednička pokazna vježba spašavanja gorskih službi spašavanja Hrvatske i Crne Gore.

Riječ je o suradnji u okviru projekta "Poslovna suradnja i unapređenje vještina u razvoju pustolovnog turizma", koji financira od strane EU.

Ovaj projekt započeo je u siječnju 2011. i završit će početkom srpnja 2012. Cilj vježba je predstaviti javnosti znanja i vještine stečene tijekom provedbe ovog projekta.

U okviru projekta 79 polaznika završilo je poduku za pružanje pomoći u izvanbolničkim uvjetima spašavanje na divljim vodama i poplavama te spašavanju iz jama i uskih prostora.

Na današnoj vježbi sudjelova je 30-tak sudionika, a uz pomoć projekta markirane su biciklističke i planinarske staze u općini Konavle te tiskan turistički zemljovid područja od Cavtata do Kotora.

Danas su čelnici Hrvatske i Crnogorske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić i Željko Loncović potpisali i sporazum o suradnji. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!