mjesto za top banner

27. TRAVNJA 2012. 16:10h

Na poreznom stupu srama 85.000 građana, 15.800 tvrtki i 31.000 obrtnika

Dragan Kovačević dobio je 164 glasa, odnosno 9,31 posto. Slavko Linić.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Opći porezni zakon uskoro će se naći pred Saborom baš kao i prijedlog Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa. Ministar financija Slavko Linić rekao je da se izmjenama omogućava objava poreznih dužnika.

"Objave će ići po osnovu toga koji se porez ne plaća, ali ovdje je i prijedlog da ne ulazimo u kompletne objave nego samo za pravne osobe ako su dugovi iznad 100 tisuća, za fizičke osobe koje obavljaju djelatnost 50 tisuća i za građane kao porezne obveznike 10 tisuća kuna", pojasnio je Linić.

Taj tzv. porezni stup srama će obuhvatiti dužnike, što fizičke, što pravne osobe koji su porez dužni dulje od 3 mjeseca. Prema informacijama koje smo mogli čuti u Banskim dvorima, takvih dužnika među građanima je 85 tisuća, među pravnim osobama 15.800, a obrtnika dužnika ima 31 tisuća. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!