mjesto za top banner

7. KOLOVOZA 2012. 15:20h

MUP raspisao natječaj za načelnike svih 20 policijskih uprava

Policija RH

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Nakon što je prošlog tjedna raspisao natječaj za dvoje zamjenika i troje pomoćnika glavnog ravnatelja policije te načelnike svih 20 policijskih uprava ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić raspisao je interni oglas i za imenovanje načelnika svih 185 hrvatskih policijskih postaja, doznaje se danas u MUP-u.

U oglasu što ga je MUP objavio na svojim internetskim stranicama stoji da se za čelna mjesta u policijskim postajama mogu javiti kandidati koji uz visoku ili višu stručnu spremu imaju najmanje 10 godina iskustva u obavljanju policijskih poslova te položeno ili stečeno zvanje policijskog inspektora.

Interni oglas za imenovanje rukovodećih policijskih službenika provodi Povjerenstvo koje imenuje ministar, a izabrani kandidati ili kandidatkinje imenovat će se na razdoblje od pet godina.

Prijavljeni kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete bit će pozvani na testiranje u kojem će se uz provjeru njihova znanja, sposobnosti i vještina utvrditi interesi, profesionalni ciljevi i motivacija za rad te stečeno radno iskustvo u struci kao i rezultati ostvareni u dosadašnjem radu, ističu u MUP-u.

Ministar Ostojić prošlog je tjedna najavio da će kadrovska slika hrvatske policije biti zaokružena za mjesec i pol dana. Pritom je odbacio optužbe svog prethodnika i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da će na vodeća mjesta u policiju doći politički podobni, istaknuvši da se na natječaj mogu javiti svi policajci u sustavu.

"Ako je HDZ-ova vlada, odnosno Karamarko depolitizirao policiju kako tvrdi, a na interni se natječaj za vodeća mjesta u policijskim upravama mogu javiti svi policajci u sustavu, nema straha da novi šefovi neće biti pravi profesionalci", poručio je tada Ostojić. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!