mjesto za top banner

12. TRAVNJA 2012. 20:16h

M.Tuđman učlanjen u HDZ:Želim vratiti vrijednosti za koje se borio moj otac

Jadranka Kosor i Miroslav Tuđman

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Miroslav Tuđman danas je preuzeo svoju člansku iskaznicu u HDZ-u, piše Večernji list. Kao razlog stupanja u stranku, čiji je utemeljitelj bio njegov otac, navodi kako želi pomoći obnovi i daljnjoj demokratizaciji stranke te ojačati sada najjaču oporbenu stranku. Smatra kako su unutarstranački izbori stvar koja se tiče samo HDZ-a te je pozvao članove na fer i demokratske izbore.

– Smatram kako je došlo vrijeme da svojim vlastitim djelovanjem pomognem obnovi, daljoj demokratizaciji i uzdizanju stranke koja ima realne potencijale opet kao stožerna stranka u narodu ponuditi rješenja za ključne probleme koji tište hrvatskog čovjeka. Nadam se da ću nakon niza odmaka od temeljnih programskih odrednica HDZ-a pod vodstvom Sanadera, svojim djelovanjem u stranci pomoći vratiti u Hrvatsku demokratsku zajednicu sve one nacionalne pučke i demokratske vrijednosti za koje se borio i zauzimao njezin utemeljitelj, vrijednosti na kojima je utemeljena hrvatska država, politike koja je dovela i do međunarodnog priznanja i do pobjede nad agresorom. To su vrijednosti na kojima Hrvatska može osigurati svoje nacionalne interese u EU, kao ravnopravna i suverena članica međunarodnoga poretka – izjavio je.

Zanimljivo kako se netom prije stranačkih izbora učlanjuju novi i vraćaju stari članovi, dok se nečija članstva dovode u pitanje. HDZ-ova utrka za čelo stranke, zanimljiva je i popraćena poput parlamentarnih izbora. A zbog incidenata i neprestanih pozivanja na fer izbore, očito je da u stranci ne vlada harmonija i sklad.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!