mjesto za top banner

20. RUJNA 2012. 11:36h

MORH demantirao napise o hitnoj evakuaciji hrvatskih vojnika

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ministarstvo objave reagiralo je na članak objavljen danas u Jutarnjem listu priopćenjem u kojem napise o izvlačenju pripadnika OS RH u mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu proglašava neistinitima.

U spomenutom članku navedeno je kako su hrvatski vojnici u hitnoj akciji helikopterom afganistanske vojske izvlačili kolege instruktore letenja koji su na opasnom području u Kabulu odrađivali vježbe s tamošnjim vojnicima. MORH u priopćenju navodi kako su "helikopterom koji novinar spominje u članku pripadnici hrvatskog zrakoplovnog mentorskog tima u dva leta prevezli pripadnike mentorskog tima iz Škole vojne policije u Kabulu na aerodrom. Ovakav način prijevoza planiran je unaprijed, odnosno dva dana prije samog prevoženja te se ne radi o nikakvoj evakuaciji i spašavanju iz opkoljene vojne baze već o redovnom transportu."

Mogućnost prebacivanja iz baze Bagram koje se spominje na kraju članka razmatrala se ali se, ističe se u priopćenju, od toga odustalo zbog unaprijed planiranih obveza američke vojske.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!