mjesto za top banner

21. LIPNJA 2012. 17:44h

Mjesno stanovništvo traži Vladu da odustane od HE Ombla

zoran milanović, radimir čačić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Pod nazivom "5 do podne za HE Ombla", danas su stanovnici Rijeke Dubrovačke održali konferenciju za novinare na kojoj su zatražili od predsjednika hrvatske Vlade da odustane od izgradnje HE Ombla.

Oni su podsjetili kako je u Planu 21 Kukuriku koalicije na osnovu kojeg su i dobili povjerenje građana stajalo, ukoliko dođu na vlast, koalicija neće poduprijeti nastavak izgradnje ovog projekta.

Jedan od sudionika konferencije za novinare stanovnik Rijeke Dubrovačke Marin Pavlović upozorio je kako u HEP-ovoj studiji iz 2009. stoji da područje Rijeke Dubrovačke nije ugroženo od potresa, a zapravo je jedno od najugroženijih područja ovog dijela Europe. Isto tako, kazao je, kako se ovdje nalazi najviše klizišta u Hrvatskoj nastalo uslijed djelovanja podzemnih voda.

Poručio je i predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću da će u slučaju bilo kakva izgreda odgovarati ne samo politički, već kazneno i materijalno.

Sudionici konferencije naglasili su kako su ovdje ugroženi izvori vode te kako je projekt HE Ombla povezan s projektom izgradnje igrališta za golf na Srđu, odnosno izgradnjom apartmana na tom dijelu, budući će onda biti potrebne velike količine vode.

Na kraju konferencije za novinare zatražili su od Vlade da objavi mišljenje revizora te da će o svemu izvijestiti i šefa Izaslanstva EU u RH Paula Vandoren. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!