mjesto za top banner

4. SVIBNJA 2012. 14:14h

Mirando Mrsić: Ne pristajemo na ucjene sindikata

Mirando Mrsić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

"Vlada je opredijeljena za socijalni dijalog i ucjenama nećemo podleći", izjavio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić komentirajući odluku sindikata o bojkotu GSV-a zbog čega je današnja sjednica otkazana...

Mrsiću je žao što predstavnici sindikata nisu došli na sjednicu GSV-a jer su, kaže, na njoj trebale biti razmotrene važne teme. No, zahtjevima sindikata, koje naziva ucjenom, neće popustiti.

"Moram kazati da je ova vlada opredjeljena za dijalog i za socijalno partnerstvo ali ucjenama nećemo podleći i ucjene ne stanuju u ovoj vladi", rekao je Mrsić.

Zbog jučerašnje akcije policije na Braču prema radnicima Jadrankamena bojkot rada GSV-a još jučer je najavila Hrvatska udruga sindikata, a ostale sindikalne središnjice zatražile su dolazak na sjednicu ministra policije Ranka Ostojića kako bi objasnio razloge za tu akciju. No, nakon što su obavješteni da ministar ima druge obaveze odlučili su se priključiti bojkotu.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever objašnjava da sindikati jučerašnju akciju doživljavaju kao pokaznu vježbu policije pa su od ministra Ostojića željeli dobiti obećanje da se takve akcije prema radnicima više neće provoditi.

"Činjenica je da je u ovom trenutku to poslana i kao svojevrsna poruka prema javnosti, prema sindikatima i radnicima s obzirom da se još očekuje hrpa stečajeva i tko zna što će još proizaći iz ovakvih odluka vlade, kršenja, rušenja i otkazivanja kolektivnih ugovora i sve ono što bi se dalo iščitati iz najava koje dolaze iz usta pojedinih članova vlade", kaže Sever.

Ministar Mrsić rekao je da je umjesto Ostojića na sjednicu mogao doći njegov zamjenik i da se rasprava sa sindikatima mogla održati. Komentirajući zahtjev predsjednika HUS-a Ozrena Matijaševića za isprikom Vlade, rekao je da je policija postupala prema nalogu suda i da se o tome nema što razgovarati. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!